На пл.Свободы прошел пикет против Харьковских соглашенийБлизько 30 представників Харківської облорганізації ВО "Свобода" та Української народної партії 27 квітня провели на пл.Свободи в Харкові пікет, присвячений річниці підписання Харківських угод. Учасники акції тримають плакати: "Януковича до суду за Харківські догоди!", "Геть московських шовіністів!", "Українофобія - державна політика Кремля!".

Також учасники пікету провели театралізовану виставу, що символізувала підписання цих угод. Актори в масках президента Росії Дмитра Медведєва і голови уряду Володимира Путіна намагалися обдурити актора в масці президента України Віктора Януковича. Вони ховали кульку під відра з написами "Дешевий газ", "Покращимо життя вже сьогодні" і "Крим - Чорноморський флот". "Януковичу" вдалося знайти кульку тільки під відром "Покращимо життя вже сьогодні". У кінці сцени актора з маскою В.Януковича прогнав булавою актор, що символізував український народ.

 

На пл.Свободы прошел пикет против Харьковских соглашений
На пл.Свободы прошел пикет против Харьковских соглашений

 

Довідка "SQ". Президент Росії Дмитро Медведєв і президент України Віктор Янукович 21 квітня 2010 р. у Харкові підписали газовий контракт, який передбачав для України 30-відсоткову знижку від формульної ціни, а також угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі до 2042 р.