Подальше підвищення тарифів на комунальні послуги призведе до збільшення заборгованості з плати за них. Про це 25 листопада заявила журналістам у Харкові народний депутат (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Наталія Королівська.

За її словами, подальше підвищення тарифів призведе до нездатності людей оплачувати послуги. "Якщо сьогодні по платежах збирають від 60 до 70%, то після підвищення збори становитимуть від 20 до 30%, і такий колапс платежів призведе до того, що надходжень буде ще менше і ресурсів на утримання систем житлово-комунального господарства просто не буде", - заявила Н. Королівська. За її словами, нездатність людей платити за комунальні послуги досягла критичної точки, і на подальше підвищення тарифів необхідно накласти мораторій. За словами Н. Королівської, вона зареєструвала у ВР законопроект, згідно з яким пропонується накласти мораторій на подальше підвищення комунальних тарифів.

"Підняття ціни без реформи житлово-комунального господарства та покращення якості послуг викличе лише протест населення. Не поборовши сьогодні корупцію і не поборовши тіньову економіку, перекладати весь тягар на плечі простих людей - це просто імітувати реформи, а насправді - забирати у людей останні кошти для існування. Практика підвищення тарифів показує і те, що від цього буде тільки гірше. Це колосальний прорахунок влади", - підкреслила Н. Королівська.

Довідка "SQ". 24-25 листопада в Харкові з офіційним візитом перебувала народний депутат України, голова комітету Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська. У ході свого візиту Н. Королевська провела ряд зустрічей з керівництвом харківських промислових підприємств, представниками громадських організацій та студентства.