Для передачі до суду кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України немає юридичних підстав. Про це сьогодні, 26 березня, повідомив журналістам Сергій Власенко, захисник Ю.Тимошенко.

"Рішення Київського районного суду Харкова (про встановлення термінів розгляду кримінальної справи - "SQ") стосується трьох осіб - Ю.Тимошенко і двох її захисників, Власенко і Кожем'якіна. На сьогодні в цій справі в Ю.Тимошенко четверо захисників, двоє з яких не обмежені жодними термінами для ознайомлення зі справою. Тому немає юридичних підстав передавати справу до будь-якого суду або передавати її до прокуратури для затвердження обвинувального висновку", - заявив С.Власенко.

"Вони зібрали всі докази або щось ще, але я можу вам сказати, що якби матеріали цієї справи складалися з одного аркуша, на якому написано, що Тимошенко вбила Кеннеді, - це було б більш аргументовано, ніж те, що ми маємо зараз у матеріалах справи", - заявив С.Власенко. За його словами, кримінальну справу намагатимуться довести до вироку якнайшвидше - до того, як буде рішення Європейського суду на користь Ю.Тимошенко.

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.

Також у жовтні 2011 р. стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на бюджет України. Київський райсуд Харкова 9 лютого задовольнили позов слідчого СБУ про обмеження Ю.Тимошенко часу ознайомлення з матеріалами кримінальної справи до 28 березня.