Представники Харківської організації ВО "Свобода" 25 жовтня на пл. Свободи провели акцію протесту проти монополізації телеканалів Харкова. Учасники заходу заявили, що вони "виступають проти закриття одних телеканалів і переформатування інших на догоду правлячій Партії регіонів".

"У Харкові відбувається фактично повна монополізація телевізійних ЗМІ. Це призводить до того, що телевізор сьогодні співає дифірамби владі та ігнорує будь-які альтернативні носії інформації, будь-яку позицію опозиційних сил", - заявив під час акції голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Під час театралізованої частини акції її учасники показали "обличчя нинішнього харківського телебачення" (демонструвалися фото чиновників), після чого телевізори розбили. На завершення харків'ян закликали переходити на альтернативні способи отримання інформації - на інтернет-телебачення, інтернет-відеоблоги, інтернет-ЗМІ - за допомогою яких можна отримувати "правдиву, незаангажовану інформацію без цензури".

В акції взяли участь близько 15 осіб.

Довідка "SQ". У вересні в Харкові припинилося мовлення телеканалів "Фора" й "А / ТВК", а також служби теленовин "АТН", у серпні - служби новин "Харківські новини". У жовтні тимчасово припинили виходити в ефір "Харківські вісті". Зараз вони відновили свою роботу.