22 людини стали переможцями харківського конкурсу "Я - помічник кандидата в народні депутати!". Про це 25 вересня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомила голова ХОО "Молоді регіони" Анастасія Кобець (конкурс провела ця організація). За її словами, у співбесіді з відбору взяли участь 40 осіб. Переможцями стали в основному студенти та аспіранти.

Як зазначила Кобець, проект триватиме з 1 до 28 жовтня. Чотирьом кандидатам у депутати буде направлено на стажування приблизно по п'ять молодих людей, які мешкають на території округу, або побажали працювати з певним кандидатом у депутати. "Ми б хотіли дати їм можливість подивитися на вибори "зсередини". Звичайно, вони будуть звітувати перед нами, їм належить виконати 4-5 завдань на розсуд виборчого штабу. Наприклад, організувати зустрічі з мешканцями, взяти участь у роботі громадської приймальні або поспілкуватися з громадянами. Не менше двох разів учасники проекту зустрінуться у кандидатами в депутати для особистого спілкування і звіту про виконану роботу", - зазначила Кобець.

Вона також повідомила, що після закінчення курсу кандидати в нардепи можуть нагородити учасників проекту подяками та призами. Можливо, молоді люди отримають посвідчення помічника депутата на громадських засадах.

Як зазначив кандидат у народні депутати Анатолій Денисенко (округ № 173), він підтримав ідею проведення конкурсу, тому що суспільство вимагає докорінної перебудови. "Адже менталітет, який дістався нам із часів СРСР змінити неможливо. Потрібно виростити нову еліту, здатну рухати країну вперед. Я із задоволенням попрацюю з молоддю, і їй потрібно отримати досвід, то вона його отримає. Я людина скупа в плані того, щоб хтось користувався моїми можливостями, не даючи нічого взамін. Люди, які прийшли до мене на стажування, будуть працювати, приносити користь виборчому округу", - зазначив Денисенко.

Він запропонував молодим помічникам кандидатів у депутати докласти зусиль у сфері роботи з громадськими організаціями, особливо тими, які потребують допомоги, наприклад, об'єднання ветеранів та інвалідів. "А також будемо працювати над тим, щоб формувати законодавчу базу з використанням досвіду, який вони набули протягом останніх років", - заявив Денисенко.