На виборах до Верховної Ради партія "УДАР Віталія Кличка" розраховує на підтримку 10% виборців у Харківській області. Про це 25 січня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківської обласної організації політичної партії "УДАР" Юрій Литвиненко.

За його словами, на місцевих виборах у 2010 р. партія "УДАР" набрала в Харківській області 2,5% голосів виборців, хоча обласна організація партії була зареєстрована за 45 днів до виборів. "Враховуючи, що тоді у нас було дуже мало часу, щоб донести свою позицію до виборців - результат був дуже непоганим. Зараз у нас цей час є, і ми плануємо активно його використовувати", - підкреслив Ю.Литвиненко.

Як зазначив Ю.Литвиненко, кандидати від партії "УДАР" будуть висуватися в кожному з 14 мажоритарних округів у Харківській області. "Якщо буде підписана угода між усіма опозиційними силами, природно, ми будемо дотримуватися тих принципів, які там прописані. Тобто за 1,5 місяці до виборів проведемо моніторинг і визначимо - кандидат від якої з опозиційних партій користується в окрузі найбільшою підтримкою. Після цього всі інші кандидати повинні будуть написати заяву про зняття своєї кандидатури", - заявив голова ХОО партії "УДАР".

Довідка "SQ". 22 січня в ході святкування Дня Соборності і Свободи України на Софіївській площі в Києві представники партій, що входять до Комітету опору диктатурі в Україні, а також партія "УДАР" Віталія Кличка підписали угоду про спільні дії. Угода передбачає єдиний список кандидатів у народні депутати України, які будуть балотуватися в мажоритарних округах, за принципом - один округ - один кандидат від об'єднаної опозиції.

8 серпня 2011 р. представники 9 опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі в Україні. Заяву про створення комітету підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна Україна", "Наша Україна", Народного Руху України і "Фронту змін". 9 серпня до комітету приєдналися ВО "Свобода" та Українська соціал-демократична партія. Пізніше "Громадянська позиція" вийшла зі складу комітету.