Под Харьковским горсоветом проходит пикет против повышения коммунальных тарифовБлизько 20 представників обласної організації ВО "Свобода" 23 червня проводять на пл.Конституції біля будівлі Харківської міськради акцію протесту проти підвищення комунальних тарифів. Вони тримають прапори ВО "Свобода" і плакати з написами: "Ви ще не віддалі останню сорочку? Тоді ми йдемо до вас. Г.Кернес", "Тарифи ЖКГ від Партії регіонів - геноцид харківців!". Також деякі протестувальники тримають листки у вигляді рахунку, де зазначено, як підвищилися тарифи ЖКГ за останні півтора роки. і написано: "Кернес - оплати "покращення "життя". Як заявив "SQ" прес-секретар облорганізації "Свободи" Ігор Удовиченко, сьогоднішня акція - це "мовчазна констатація факту ускладнення життя людей при новій владі". "Взимку, коли доведеться платити за новими тарифами ЖКГ, харків'яни сповна відчують на собі це підвищення", - підкреслив він.

Под Харьковским горсоветом проходит пикет против повышения коммунальных тарифов Под Харьковским горсоветом проходит пикет против повышения коммунальных тарифов

Довідка "SQ". Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) підвищила з 1 квітня тарифи на електроенергію для населення на 15%. Також у липні в Україні підвищаться тарифи на газ для населення. Як повідомив голова підкомітету Верховної Ради з питань зовнішньоекономічної політики Олексій Плотніков, здорожчання відбудеться в три етапи.

Раніше, у вересні 2010 р., Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом підвищити роздрібні ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики на 50% з 1 квітня 2011 р.