Екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання в Качанівській колонії Харкова, 22 березня в черговий раз запропонували пройти курс терапевтичного лікування та комплекс реабілітаційно-оздоровчих процедур. У зв'язку з цим засудженій була повторно надана для підписання "Інформована згода пацієнта на медичне втручання". Ю.Тимошенко знову відмовилася підписати її і почати лікування. Про це повідомив офіційний сайт Державної пенітенціарної служби України.

За даними служби, за період перебування в установах пенітенціарної відомства Ю.Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медичних оглядів, інструментальних і лабораторних досліджень. "Лікарі МОЗ України в присутності начальника медико-санітарної частини Качанівської виправної колонії вкотре звернули увагу Ю.Тимошенко на наявність медичних показань для призначеного лікування та забезпеченість установи необхідним медичним обладнанням та медпрепаратами. Поряд з цим лікарі повторно попередили засуджену про її особисту відповідальність за стан здоров'я в подальшому при відмові від рекомендованого лікування", - заявили в пенітенціарній службі.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р. Вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові.