"Ми будемо брати участь у парламентських виборах і сподіваємося на добрий результат", - заявив 22 листопада у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" голова обласної організації партії "Україна майбутнього" Віталій Мірошников. За його словами, внесок для участі у виборах (становить близько 2 млн.грн.) планується зібрати за рахунок добровільних пожертвувань підприємців, яким близькі ліберальні ідеї.

За словами В.Мірошникова, призначивши 5%-й прохідний бар'єр до Верховної Ради, влада штовхає молоді партії (до них відноситься й "Україна майбутнього") шукати шляхи об'єднання з іншими ідейно близькими політичними силами. "Тому ми пропонуємо непарламентським партіям, які підтримують демократичні ідеї, об'єднуватися з нами і йти на вибори разом. З ким конкретно буде об'єднуватися "Україна майбутнього", ще не вирішено", - повідомив В.Мірошников.

Він зазначив, що "Україна майбутнього" має організації в усіх районах Харкова та області і добре структурована. "В інших областях країни позиції партії, може, і слабші. Тому хотілося б об'єднатися з такими партіями, які посилять наші позиції в інших регіонах. Головне, щоб це були партії, близькі нам за ідеями. У нашому списку кандидатів у депутати олігархів не буде", - зазначив В.Мірошников.

За його словами, в цілому він упевнений у подоланні "Україною майбутнього" 5%-го бар'єру. "Судячи з того, як розвивається наша регіональна організація, ми подолаємо бар'єр. Але інші області, можливо, будуть тягнути нас назад. Ми - молода партія і нас не включають до соцопитувань, так що розрахувати наш рейтинг можна тільки приблизно. Наші виборці - серед тих 30% мешканців, які не підтримують парламентські партії", - зазначив В.Мірошников.

Довідка "SQ". У Харківській області - 170 членів партії "Україна майбутнього", у всій країні - близько 3 тис. осіб.