Політична партія "Українська платформа" буде брати участь у місцевих виборах в Харківській області. Про це 22 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив лідер партії, народний депутат (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") Павло Жебрівський.

За його словами, всього по Україні зареєстровано близько 420 організацій партії. "Але через новий закон про вибори, який не дозволяв би висувати кандидатів від організацій, зареєстрованих менш ніж за 365 днів до дня голосування, у виборчому процесі зможуть брати участь лише близько 100 наших організацій, з них 11 - у Харківській області. Тут ми будемо висувати кандидатів у мери декількох міст обласного значення, яких саме - ще не визначилися. Також будемо балотуватися до Харківської облради, до міськрад і райрад, де у нас є зареєстровані партійні організації. А там, де немає реєстрації, але є команда, будемо домовлятися з силами національно-демократичного спрямування, щоб наших кандидатів виставили по мажоритарних округах. Я був би великим оптимістом, якби сказав, що ми займаємо серйозні позиції в Харківській області, але, принаймні, ми почнемо цю роботу ", - зазначив П.Жебрівський.

Довідка "SQ". 10 липня Верховна Рада прийняла в цілому закон "Про вибори депутатів ВР Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Закон припускає, що вибори депутатів ВР Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (50% - за списками політичних партій, а 50% - за мажоритарною системою відносної більшості). Висувати кандидатів у депутати можуть тільки політичні партії, місцеві організації яких зареєстровані не пізніше ніж за 365 днів до дня виборів. Виборчий процес буде тривати 50 днів.