Соціалістична партія України представить програму партії "Новий соціалізм" на партійному з'їзді, який орієнтовно відбудеться у грудні. Про це 21 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник голови Соціалістичної партії України Денис Русак.

За його словами, розробка програми вже добігає кінця. "У програмі ми однозначно розглядаємо питання націоналізації. Причому великої, масової. З 99% приватизованих об'єктів не виконані інвестиційні зобов'язання", - розповів Д.Русак.

"Ми розглядаємо банки як спекулятивний апарат. Вони нарощують ліквідність без підтримки економіки. Соцпартія наполягатиме у програмі на тому, що потрібно будувати в Україні норвезьку модель, у якій банки - це державні спеціалізовані установи", - розповів Д.Русак. За його словами, СПУ буде не "вуличною", а "економічною" опозицією, буде давати населенню відповіді на важливі питання.

За словами заступника голови партії Василя Сільченка, СПУ буде відстоювати інтереси малого та середнього бізнесу, дітей війни, людей праці. "Ми сподіваємося на наступних парламентських виборах подолати бар'єр і пройти до Верховної Ради", - зазначив В.Сільченко. За словами Д.Русака, партія готова висувати своїх кандидатів, як за списками, так і у мажоритарних округах.

Д.Русак підкреслив, що СПУ буде більш активно відстоювати інтереси своїх виборців і повертається до ідеологічних витоків. "У цілому партія повернулася до своїх ідеологічних основ, своїх програмних цілей. Був ризик перетворення Соцпартії на "диванну" партію, на придатковий матеріал лобіювання інтересів наших внутрішніх олігархів, які, не будемо приховувати, були. Але, незважаючи на фінансовий, внутрішній, партійний, адміністративний тиск, більшість наших однопартійців висловилися за повернення партії до ідеологічних основ", - заявив Д.Русак.