Харківські соціалісти допомогли "дітям війни" повернути через суди понад 47 млн. грн. виплат. Про це 21 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив перший секретар Харківського міськкому Соціалістичної партії України (СПУ) Василь Гончаренко.

За його словами, Соцпартія допомогла оформити позовні заяви до судів понад 120 тис. мешканців Харківської області, які підпадають під цю категорію. "Ми надаємо конкретну допомогу простим людям", - заявив В.Гончаренко.

За словами заступника голови СПУ Василя Сільченка, всього представники СПУ допомогли направити до судів понад 3 млн. позовних заяв "дітей війни" по всій Україні. "Переважна більшість рішень судів з цих питань була позитивною. З цими рішеннями погодився Пенсійний фонд, і ці виплати здійснювалися", - розповів В.Сільченко.

Довідка "SQ". У 1994 р. з ініціативи Соцпартії був прийнятий закон "Про соціальний захист дітей війни". Він передбачає доплату до пенсії "дітям війни" в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, що становить близько 200 грн., а також знижки на комунальні послуги та пільги на проїзд у транспорті. Ці виплати не проводилися. У 2011 р. Кабінет міністрів законодавчо отримав право самостійно встановлювати розміри доплат. "Діти війни" неодноразово виступали проти цього.