Харківська облорганізація партії "Сильна Україна" визначилася з кандидатами в мери Харкова, Люботина і Чугуєва. Про це 21 липня повідомив "SQ" голова облорганізації Андрій Моченков. За його словами, "Сильна Україна" висуватиме кандидатів у мери і в інших містах області, але з рештою претендентів поки ще тривають консультації і переговори. Прізвища всіх своїх кандидатів на посади міських голів облорганізація оприлюднить у кінці серпня -  на початку вересня.

Як повідомив А. Моченков, члени облорганізації "Сильної України" будуть брати участь у місцевих виборах як за мажоритарними округами, так і за партійними списками. "Спочатку ми проведемо внутрішні праймеріз, тобто, члени обласної організації проголосують за тих, хто має намір висунути свої кандидатури до місцевих рад. Потім ми проведемо зовнішні праймеріз, коли запитаємо вже у людей, що вони думають про того чи іншого кандидата, а якщо кандидат виявиться їм незнайомим, то всебічно познайомимо з його особистістю", - повідомив А. Моченков.

Довідка "SQ. Списки кандидатів від партії "Сильна Україна" для участі у місцевих виборах будуть сформовані з урахуванням результатів попереднього партійного голосування - так званих праймеріз. "Праймеріз - це можливість для кожного члена партії стати кандидатом від "Сильної України" на виборах до місцевих органи влади 31 жовтня 2010 р. Це відкритий, демократичний відбір, який дозволить визначити кращих із кращих. "Сильна Україна" надає реальний шанс кожному партійцеві просунутися в кар'єрі, реалізувати свої ідеї", - повідомив 12 липня керівник національного секретаріату партії Сергій Вітер.

1 липня Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 31 жовтня 2010 р.