Малий і середній бізнес повинен стати основою економіки України. Про це під час презентації розділу "Економічна політика" нової редакції програми партії "УДАР Віталія Кличка" (прийнята 11 червня на з'їзді партії) заявив голова Харківської облорганізації партії Юрій Литвиненко, передав сайт облорганізації партії.

Зокрема, Ю.Литвиненко зазначив, що роль малого бізнесу в Україні ще далека від тієї, яку він грає в розвинених країнах, а середнього бізнесу в нашій країні і зовсім практично немає. "Сьогодні частка малого та середнього бізнесу у ВВП України становить близько 30%, тоді як у розвинених країнах Європи - понад 50%, в США - близько 70%. Це величезний потенціал зростання економіки, зайнятості населення і, як наслідок, більш високого рівня життя", - підкреслив він.

Також Ю.Литвиненко заявив, що Податковий кодекс не виконує поставлених перед ним завдань. За його словами, ті норми, які містяться в Податковому кодексі, вкрай негативно впливають на малий бізнес. "На мій погляд, документ у цілому погано продуманий і вимагає значного доопрацювання. Він лише ускладнює систему оподаткування, робить її більш дорогою і значно менш ефективною", - зазначив він.

Як заявив Ю.Литвиненко, партія "УДАР" уважно прислухається до підприємців, враховує їхню думку при розробці програмних документів і має намір і надалі допомагати малому бізнесу відстоювати свої права. Він зазначив, що при облорганізації партії працює Рада підприємців. "Це неформальна організація, однак її рішення мають цілком практичний сенс. Багато зауваження та пропозиції ради ми врахували в партійній програмі. Упевнений, такий діалог дуже необхідний і буде продовжений надалі", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Рада підприємців при Харківській обласній організації партії "УДАР Віталія Кличка" Створений з метою вироблення рекомендацій до програмних документів партії.