Об'єднання Партії регіонів і партії "Сильна Україна" негативно відіб'ється на рейтингах лідера "Сильної України" Сергія Тігіпка і його соратників. Про це 19 березня в Харкові заявив журналістам народний депутат, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

За його словами, лідер "Сильної України" відтепер може розраховувати на формальний статус керівника партії чи виборчого штабу і забути про велике політичне майбутнє. "С.Тігіпко зрадив своїх виборців, які в нього щиро повірили. Це, насамперед, представники середнього класу, підприємці, інтелігенція, які бачили в ньому альтернативу Віктору Януковичу", - підкреслив А.Гриценко.

Лідер "Громадянської позиції" також зазначив, що початком кінця для "Сильної України" став момент, коли С.Тігіпко пішов працювати до Кабміну Миколи Азарова. "А зараз він просто купив квиток на "Титанік". Єдине що - йому доплатили посадами заступників губернатора в декількох областях, посадою заступника голови партії. Але С.Тігіпко дорослий хлопчик, він знає, що робить", - зазначив А.Гриценко.

Довідка "SQ". 16 серпня 2011 р. С.Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров заявили про прийдешнє об'єднання партій з метою консолідації реформаторських зусиль. 21 жовтня члени національного бюро партії "Сильна Україна" підтримали рішення про об'єднання з Партією регіонів. 22 жовтня на з'їзді "Сильної України" в Києві питання про об'єднання партії "Сильна Україна" і Партії регіонів було відкладене для узгодження кандидатур від партії "Сильна Україна" на посаді у виконавчій владі. 17 березня з'їзд "Сильної України" прийняв рішення про самоліквідацію партії. У цей же день на з'їзді Партії регіонів лідери партії Микола Азаров і Сергій Тігіпко підписали угоду про злиття.