Заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова та перший заступник голови Бєлгородської обласної думи Олександр Скляров підписали договір про співпрацю депутатів Бєлгородської думи й Харківської облради на 2011-2015 рр. Про це 19 листопада повідомив журналістам О.Скляров.

За його словами, договір передбачає активну співпрацю двох регіонів у різних областях - освіті, науці, сільському господарстві. Також у планах сторін максимально спростити перетин російсько-українського кордону. "У грудні буде зданий в експлуатацію прикордонний термінал, який дозволить легко перетинати мешкнацям України та Росії кордони двох держав", - підкреслив О.Скляров. Заступник голови Бєлгородської думи також зазначив, що рішення Харківського і Білгородського регіонів, що максимально спростити перетин кордону для своїх громадян, має бути закріплено на державному рівні. "Проект закону про транскордонну співпрацю розроблений уже давно, він дуже активно обговорювався до того, як відносини між Україною і Росією дещо погіршилися. Ми сподіваємося, що зараз Російська державна дума повернеться до розгляду цього законопроекту", - підкреслив О.Скляров.

Як заявив, відповідаючи на питання "SQ", генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, питання про прийняття закону про транскордонну співпрацю, найімовірніше, буде обговорюватися президентом Росії Дмитром Медведєвим і президентом України Віктором Януковичем на зустрічі в Москві, яка відбудеться 27 листопада.

Довідка "SQ". У Харкові 5 листопада за результатами засідання спільної російсько-української робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва губернатором Бєлгородської області (Росія) Євгеном Савченком та головою ХОДА Михайлом Добкіним був підписаний протокол про співпрацю між Харківською і Бєлгородською областями. Представники сторін висловили зацікавленість у налагодженні та розширенні співпраці, в тому числі створення спільної постійно діючої українсько-російської робочої групи з прикордонних питань.