Посла Франції з прав людини Франсуа Зімере вчора, 18 січня, не пустили до Качанівської жіночої виправної колонії до екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко через "спеціально організовані слідчі дії". Про це 19 січня у колонії повідомив журналістам Сергій Власенко, адвокат Ю.Тимошенко. Як він розповів, посилаючись на Ю.Тимошенко, ці слідчі дії тривали 15 хвилин - з 12.45 до 13.00. За словами адвоката, це було зроблено спеціально, щоб європейський представник не побачив, у якому стані перебуває Ю.Тимошенко.

За словами С.Власенка, слідчі дії з екс-прем'єром проводилися і позавчора, без його участі, хоча адвокат письмово попереджав слідство, що не зможе бути присутнім при них. С.Власенко підкреслив, що це було порушенням прав Ю.Тимошенко.

Адвокат також зазначив, що покращень у стані здоров'я Ю.Тимошенко не спостерігається.

Довідка "SQ". Ф.Зімере 18 січня прибув до Харкова спеціально для зустрічі з Ю.Тимошенко. У колонії він повідомив журналістам, що його не пустили до екс-прем'єра. За словами посла, співробітники колонії мотивували свою відмову тим, що з Ю.Тимошенко наразі проводяться слідчі дії.

11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. Також у жовтні стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.

18 січня стало відомо, що кримінальна справа стосовно Ю.Тимошенко направлена до слідчого відділу управління Служби безпеки України в Харківській області.