Майдан 2004 года в нашей стране не повторится никогда - М. Добкин"Майдан 2004 року в нашій країні не повториться ніколи. Принаймні, за життя як мінімум двох поколінь", - заявив 16 травня журналістам голова Харківської облдержадміністрації, коментуючи акцію "День гніву ", що пройшла 14 травня на площі Свободи в Харкові.

"Так, 2004 рік багатьом неадекватним людям не дає спокою. Вони весь час живуть тією думкою, що Майдан може повторитися тоді, коли їм потрібно буде це політично. Але такого не буде", - заявив М.Добкін.

За словами губернатора, він спочатку був скептично налаштований до проведення акції "День гніву". "По-перше, зараз, незважаючи на всі складності, які є в нашому суспільстві і всі проблеми в економіці, немає реальної ситуації, яка б посприяла масовому виходу людей на площі, де вони б висловили своє невдоволення владою і ситуацією. По-друге, подібні акції - це штучні спроби замінити волю народу імітацією якихось дій. На акції і мітинги більшою мірою виходять одні й ті ж люди, багатьом з них усе одно куди і навіщо виходити - хоч відстоювати інтереси не свого трудового колективу, хоч захищати програш одного з кандидатів у мери. 14 травня ці люди прийшли і на пл. Свободи взяти участь у "Дні гніву". У Києві була така ж ганьба, що нічим не закінчилася", - підкреслив М.Добкін.

Губернатор припустив, що ближче до виборів акції протесту почастішають. "Можливо, будуть організовані і більш масові акції, все буде залежати від фінансування", - додав він.

Довідка "SQ". 14 травня в Харкові, на площі Свободи пройшла акція "День гніву", на якій зібралися близько 300 осіб Учасники акції поширювали листівки із закликом виступити проти Податкового, Пенсійного, Житлового і Трудового кодексів.

19 травня в Києві збирається "Всеукраїнський громадянський Майдан" на підтримку законопроектів, ініційованих головою Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради Наталії Королевської.