Под Качановской колонией "Молодые регионы" показали спектакль о Ю. ТимошенкоХарківська обласна організація всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді регіони" сьогодні, 17 січня, показала театралізовану костюмовану виставу під Качанівською виправною колонією, де відбуває ув'язнення екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. "Сказ про золотий газ для українського народу" був присвячений третій річниці укладання газових угод між Україною і Росією, які були підписані під час прем'єрства Ю.Тимошенко.

Спектакль показали на імпровізованій сцені з використанням звукопідсилювальної апаратури. Завершивши виставу, її учасники зникли в мікроавтобусі, відмовившись відповідати на запитання журналістів. Як повідомила відповідальна за роботу зі ЗМІ організації Уляна Григоренко, виконавці ролей не тікали від журналістів, а зайшли в автомобіль тому, що стало холодно.

За її словами, у виставі брали участь студенти харківських вишів, молоді активісти, які за ніч придумали сюжет казки. "Зараз святки, і ми вирішили в такому вигляді показати те, що було у 2008-2009 рр.", - зазначила У.Григоренко. За її словами, спектакль показали під колонією, тому що "тут знаходиться головна дійова особа" (Ю.Тимошенко).

Под Качановской колонией "Молодые регионы" показали спектакль о Ю. Тимошенко Под Качановской колонией "Молодые регионы" показали спектакль о Ю. Тимошенко

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року відносно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.