Фракція ВО "Батьківщина" Харківського міськради 16 виступлять із критикою міського голови Геннадія Кернеса "за незрозумілі принципи розподілу бюджетних коштів". Заява фракції була зачитана на сесії міськради.

"Таємницею залишається обсяг кредитів, виділених місту під заставу комунального майна", - сказано в заяві. Фракція також звинуватила Г.Кернеса в "зачистці інформаційного простору міста" і тиску на лідерів опозиційних партій. "Г.Кернес не став представником інтересів усіх харків'ян, фракція не може позитивно поставитися до міського голови", - підкреслили в "Батьківщині".

"Ви - фракція, якої немає - краще розкажіть, як ваш керівник продав хлібозавод і незрозуміло які будуть від цього наслідки. Ваше ставлення до подій - занепокоєння за власність вашого патрона, який незрозуміло де знаходиться. Не вносьте в цей зал політику", - заявив у відповідь Г.Кернес.

У ході сесії була зачитана і заява фракції Компартії України. Комуністи теж розкритикували Г.Кернеса за "нераціональне використання бюджетних коштів". "Ми, комуністи, вважаємо, що кошти міського бюджету витрачаються нераціонально. Виникає грунт для зловживань і корупції. У місті не контролюється витрачання бюджетних коштів", - зазначив депутат міськради Олексій Перепелиця.

За його словами, ремонт доріг у місті викликав "масу незручностей і нарікань з боку харків'ян". "При ремонті доріг міська влада допустила помилки. Зокрема, на багатьох дорогах, де зрізали дорожнє полотно, досі не поклали асфальт. І це при тому, що зима вже близько", - підкреслив О.Перепелиця.

Також, за його словами, комуністи не згодні із збільшенням фінансування об'єктів Євро-2012 у Харкові на 316 млн.грн. з держбюджету і на 7 млн.грн. - з міського бюджету. "За рахунок кого будуть виділені ці гроші? За рахунок учителів, медиків, працівників комунальних підприємств?" - заявив О.Перепелиця.