Боротьба з корупцією - головний пріоритет програми партії "УДАР Віталія Кличка. Про це під час круглого столу, присвяченого презентації розділу "Антикорупційна політика" нової редакції програми партії "УДАР Віталія Кличка" (прийнята 11 червня на з'їзді партії), заявив голова Харківської облорганізації партії Юрій Литвиненко. Про це повідомив сайт облорганізації партії.

Ю.Литвиненко зазначив, що корупція в країні набула системного характеру і присутня скрізь - у політичній та судовій системах, у бюджетних відносинах і в сферах освіти та охорони здоров'я. За його словами, в програмі партії "УДАР" задекларований пріоритетний принцип боротьби з корупцією, позначені головні напрямки і чітко виписаний алгоритм дій. "У цій програмі ми позначили комплекс заходів з боротьби з корупцією, які пов'язані з інституційними змінами, змінами громадської думки і боротьбою з проявами корупції", - підкреслив він.

Ю.Литвиненко також зазначив, що боротися з корупцією необхідно на всіх рівнях, насамперед, на законодавчому. "Але важливим залишається й інформаційна кампанія проти корупції. Це допомагає змінити ставлення до цього явища. Зараз ми ведемо активну роботу в інформаційному полі. Насамперед, це наш проект "Ні хабарам у ВНЗ". Упевнений, він боляче вдарив по особливо корумпованим викладачам. Зараз ми готуємося до старту проекту "Ні хабарам на дорогах". Гадаю, він викличе не менший інтерес", - заявив він.

Довідка "SQ". Проект "Ні хабарам у ВНЗ" - ініціатива Харківської облорганізації партії "УДАР Віталія Кличка" стартував восени 2010 р. Мета проекту - оприлюднення на форумі сайту облорганізації партії інформації про факти хабарництва у навчальних закладах Харкова.