Палаточный городок на пл.Свободы в Харькове будет свернут - решение согласительной комиссии (дополнено)Наметове містечко на пл.Свободи в Харкові буде згорнуте. Таке рішення було прийнято на засіданні погоджувальної комісії виконкому Харківської міськради "у зв'язку з початком підготовки міста до новорічних свят". Про це повідомив офіційний сайт міськради.

"У планах міської влади - підготувати Харків до новорічних свят. Ми повинні враховувати інтереси більшості харків'ян. Тому рекомендуємо звільнити площу від наметів до кінця дня вівторка", - зазначив заступник міського голови - керівник справ виконкому Олександр Новак.

Як повідомила "SQ" один із координаторів громадського руху "Зелений фронт" Юлія Юдіна, мешканці наметового містечка вже знають про це рішення погоджувальної комісії. За словами координатора наметового містечка Дмитра Пилипця, рішення комісії має рекомендаційний характер і не обов'язкове до виконання. "Відповідь погоджувальної комісії нам повинні надати сьогодні. Ми порадимося з людьми в наметовому містечку, і їхня відповідь буде нашою відповіддю. Якщо комісія подасть до суду, щоб прибрати наметове містечко, то рішення суду ми теж можемо оскаржити згідно закону. Якщо ж міськрада вирішить розігнати містечко силовими методами, то воювати з ними ніхто не буде, проте це буде певний показник", - заявив Д.Пилипець.

За словами координатора організації "Зелений Фронт" Юрія Кальченка, представники організації ввечері подадуть письмовий запит до погоджувальної комісії з пропозицією роз'яснити, в якій саме частині пл.Свободи буде проходити підготовка до Нового року.

Довідка "SQ". Активісти харківського громадського руху "Зелений фронт", партії "Зелена планета" та ініціативної групи "Прорвемося!" 10 листопада на пл.Свободи в Харкові встановили наметове містечко на підтримку перевиборів харківського міського голови.