В. Янукович заявил, что не возражает против выезда Ю. Тимошенко за пределы УкраиныПрезидент України Віктор Янукович 15 лютого в Харкові заявив, що не заперечує проти виїзду лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за кордон і що його дратує використання стосовно відомого політика такого запобіжного заходу, як підписка про невиїзд. Президент зазначив, що людина не винна, поки її провина не доведена в суді, і обмежувати її свободу не можна. "Запобіжний захід, який обраний стосовно Ю.Тимошенко, дратує і мене. Я говорив про це генеральному прокурору", - заявив В.Янукович.

"Я розмовляв з керівниками європейських структур, які висловили бажання бачити Ю.Тимошенко в Брюсселі. Я думаю, що зустріч лідера БЮТ з європейськими політиками повинна відбутися, але вимог Кримінально-процесуального кодексу теж потрібно дотримуватися. Боротьба з корупцією не повинна мати ніякого відношення до політики, щоб не складалося думки, що застосовується вибірковий підхід. До політика такого рівня треба ставитися дуже уважно, тому що боротьба з корупцією не передбачає звернення уваги на колір політичної сили", - підкреслив В.Янукович.

Довідка "SQ". Генпрокуратура висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом і обрала запобіжним заходом для неї підписку про невиїзд. Стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).