"Народного депутата Наталію Королевську вже не один раз намагалися виключити з парламентської фракції" БЮТ-Батьківщина", - заявив "SQ" народний депутат Олексій Логвиненко, який разом з Н.Королевською вийшов з фракції. За його словами, уперше Н. Королевську намагалися виключити з фракції, коли вона очолила Українську соціал-демократичну партію (УСДП) за неприпустиму, з точки зору керівництва блоку, самостійність та ініціативу (до цього Н. Королевська була членом ВО "Батьківщина" - "SQ").

"Відзначу, що УСДП була першим партнером партії "Батьківщина" при створенні Блоку Юлії Тимошенко, і в своїх діях завжди слідувала у фарватері політичної стратегії цього блоку. Н. Королевська - молодий яскравий політик із великим потенціалом, який працював на збільшення популярності блоку і розширення його соціальної бази. Саме Н.Королевська ініціювала і розвиває активну комунікацію з лідерами громадських організацій та громадських рухів країни. Однією з основних задач УСДП є створення "соціального ліфта" для молодих лідерів, здатних творчо мислити і діяти, і яким сьогодні, на жаль, закрита дорога в велику політику ", - зазначив О.Логвиненко.

Нардеп підкреслив, що виключення Н.Королевської з фракції суперечить політичній установці Юлії Тимошенко на об'єднання і зміцнення опозиції. "Категорична незгода з діями керівництва фракції і прийнятим рішенням стало причиною мого виходу з фракції", - заявив О.Логвиненко.

Довідка "SQ". Н.Королевська була виключена зі складу фракції з наступних причин: журналісти навели факти систематичного підкупу Н.Королевської і її політичною партією засобів масової інформації, що є "неприпустимим порушенням депутатської і людської етики, ігноруванням демократичних принципів свободи слова "; Н.Королевська не голосувала за включення до порядку денного сесії Верховної Ради постанови з вимогою негайного виконання рекомендацій про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів, викладених у резолюції ПАРЄ, що є порушенням фракційної дисципліни, політичних та ідеологічних основ діяльності опозиції; систематичне співробітництво Н.Королевської з Адміністрацією президента України, зокрема, повне сприяння влади у проведенні масштабної рекламної кампанії Н.Королевської.

Народні депутати Н. Королевська, Євген Суслов і А. Логвиненко 14 березня на брифінгу у Верховній Раді заявили про свій вихід з парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина". "Ми не підтримуємо подвійних стандартів, і, можна сказати, що сьогодні стався розкол опозиції... На екстреному засіданні політради партії ми ухвалили рішення про вихід з Комітету опору диктатурі, наступного тижня ми проведемо з'їзд, де чітко визначимо участь у парламентських виборах. Але моя особиста позиція не змінилася. Ми зробимо все, щоб Юлія Тимошенко опинилася на волі ", - заявила Н. Королевська.

У грудні 2011 р. М. Королевська, О.Логвиненко і Є.Суслов, які до того були членами ВО "Батьківщина", вступили в Українську соціал-демократичну партію.