Голова Харківської облради Сергій Чернов хоче балотуватися в депутати облради за мажоритарними списками (вибори призначені на 31 жовтня - "SQ"). Про це він заявив 13 липня на сесії облради. "Я людина команди. Обласна партійна організація прийме рішення, і я до нього прислухаюся. Я готовий брати участь у виборах за будь-якої виборчої системи, але душа хоче піти за мажоритарною системою та пройти справжнє випробування. І періодично це необхідно робити кожному управлінцю. Я сьогодні закріплений за Красноградом, і якщо Красноград сприйме мене - я піду від Красноградського району, чому б і ні?" - підкреслив    С. Чернов.

Голова облради також зазначив, що введення пропорційної системи на виборах до місцевих рад - це позитивна зміна для політичної системи України. "Виборцям надана можливість висувати кандидатури, які їм близькі, знайомі, які багато зробили для тих чи інших регіонів. Я думаю, що це конкретний крок із зближення депутатських корпусів різних рівнів з населенням, з виборцями і з територією, де вони повинні працювати", - зазначив С. Чернов.

Довідка "SQ". Верховна Рада (ВР) 10 липня прийняла в цілому закон "Про вибори депутатів ВР Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Закон припускає, що вибори депутатів ВР Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (50% - за списками політичних партій, а 50% - за мажоритарною системою відносної більшості). Висувати кандидатів у депутати можуть тільки політичні партії, місцеві організації яких зареєстровані не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів. Виборчий процес буде тривати 50 днів.