А. Белогрищенко намерен участвовать в парламентских выборах как самовыдвиженец Голова громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко має намір брати участь у парламентських виборах як самовисуванець. Про це він заявив 12 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". За його словами, якщо законодавчі норми до моменту виборів до Верховної Ради будуть дозволяти висувати свою кандидатуру самостійно, то він вважатиме за краще такий спосіб висування.

"Як ви знаєте, на виборах харківського міського голови я теж хотів йти самовисуванцем, але закон цього не дозволив. Коли ж тебе висуває партійна організація, то це накладає певні зобов'язання, а я не хочу залежати від непродуманих партійних рішень і дій керівників партій, далеких від економіки, які займаються популізмом", - зазначив А.Білогрищенко.

Лідер "Харківських сузір'їв" також позитивно оцінив ініціативу президента Віктора Януковича заборонити членам партійних організацій обіймати посади в системі державної служби. Він не виключив, що може і сам опинитися на якійсь посаді як держчиновник. "Якщо це відбудеться, то я цілком буду належати лише одній партії - партії харків'ян", - підкреслив А.Білогрищенко.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович запропонував заборонити державним службовцям бути членами політичних партій. Відповідні зміни зафіксовані в проекті закону "Про державну службу" (№ 8306 від 25 березня 2011 р.), який був ініційований главою держави. Пункт 2 ст. 11 законопроекту говорить: "Державний службовець не має права бути членом політичних партій, організовувати страйки". У квітні законопроект був прийнятий Верховною Радою в першому читанні.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися в жовтні 2012 р.