Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка відбуває ув'язнення в Качанівській колонії Харкова, не дасть згоду на госпіталізацію, поки харківську лікарню не оглянуть німецькі лікарі, які планують відвідати ЦКБ № 5 13 квітня. Про це 11 квітня заявив "SQ" заступник голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко. За його словами, МЗС України вже дало добро на візит до харківської клініки німецьких фахівців.

В.Дудко поставив під сумнів заяву Генпрокуратури про те, що Ю.Тимошенко згодна на госпіталізацію вже з вівторка. В.Дудко також зазначив, що за оцінкою німецьких лікарів, Ю.Тимошенко буде потрібно для лікування 40 днів, а на думку українських фахівців - не більше тижня.

Як повідомило "SQ" джерело в ЦКБ № 5, для лікування Ю.Тимошенко в лікарні все готово: її чекає VIP-палата, у якій уже зараз чергує наряд міліції. За словами джерела, головлікар клініки попередив медперсонал, що він повинен працювати в звичайному режимі, "незважаючи на підвищену увагу до установи з боку ЗМІ".

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко, яка відбуває семирічне ув'язнення в Качанівській виправній колонії. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявило про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Однак сама екс-прем'єр відмовилася від госпіталізації до цієї лікарні до того, як її оцінять фахівці з Німеччини.

Прес-секретар генерального прокурора України Маргарита Велькова 11 квітня заявив, що Ю.Тимошенко попередньо погодилася пройти курс лікування в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. "За нашою попередньою інформацією, точніше, за інформацією керівництва Качанівської виправної колонії, Юлія Тимошенко попередньо висловила згоду на переїзд до клініки у вівторок", - заявила М.Велькова. Вона також підтвердила, що Генеральна прокуратура України готова сприяти організації візиту німецьких лікарів до Харкова.