Перша сесія Харківської міської ради нового скликання відбудеться у 20-х числах листопада. Про це "SQ" повідомив голова Харківської міської виборчої комісії Олександр Дмитренко. На сесії новообрані депутати приймуть присягу й отримають тимчасові депутатські посвідчення та картки для голосування. Також присягу складе новообраний міський голова, після чого він отримає повноваження для ведення сесії.

За словами О.Дмитренка, на реєстрацію депутатів відведено 20 днів з дня оголошення результатів виборів. Процедура реєстрації цього разу дещо ускладнена через змішану систему виборів. "Кандидати, які стали переможцями в мажоритарних округах і за партійними списками, реєструються як переможці у мажоритарному окрузі, а до ради в багатомандатному окрузі проходить наступний за партійним списком кандидат. У нас три таких випадки - два у Партії регіонів і один - у "Батьківщини", - підкреслив О.Дмитренко.

Він відзначив, що офіційні результати виборів найближчим часом будуть опубліковані в комунальних ЗМІ.

Довідка "SQ". Місцеві вибори пройшли в Україні 31 жовтня.

Згідно ст.46 закону України "Про місцеве самоврядування" перша сесія новообраної сільської, селищної, міської ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніше, ніж за два тижні після реєстрації новообраних депутатів. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова зазначеної територіальної виборчої комісії, інформує раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів відповідно сільського, селищного, міського голови.