Объединение "Харьков, вперед!" инициировало подписание договора между Харьковским регионом и Кабинетом министров

Депутатське об'єднання "Харків, вперед!" у Харківській міськраді ініціювало створення договору між Харківським регіоном і Кабінетом міністрів. Про це 10 червня повідомила журналістам депутат міськради (Блок Юлії Тимошенко), представник об'єднання Олена Стронова. За її словами, договір дозволить Харкову та області отримати певні гарантії виконання урядом програм розвитку регіону. О. Стронова відзначила, що подібні договори вже підписали Вінницька, Волинська, Донецька та Львівська обл., хоча ініціатива спочатку виходила від Харкова. "Харківська область першою ініціювала підписання такого договору в березні 2006 р. Харків тут втратив темп, але ще не втратив свій шанс", - зазначила депутат.

Подібний договір, за словами О. Стронової, не втратить своєї сили під час зміни влади. "Якщо піде Микола Азаров (прем'єр-міністр -" SQ "), а прем'єром стане інша людина, або Михайло Добкін (голова Харківської облдержадміністрації -" SQ ") піде, а його посаду займе інший, договір все одно потрібно буде виконувати, і люди більше не будуть залежати від політики", - підкреслила депутат. У разі невиконання пунктів договору уряд буде нести адміністративну відповідальність перед громадою, відзначила О. Стронова.

На сьогоднішній момент договір перебуває на стадії ініціювання. Далі, за словами О. Стронової, слід підписати протокол про наміри з боку громади і Кабміну, створити робочу групу, написати текст договору, узгодити і підписати його. Питання про створення цього документа депутати об'єднання збираються винести на розгляд сесії Харківської обласної та міської рад.

Довідка "SQ". 29 квітня 2010 р. п'ятеро депутатів Харківської міськради заявили про створення депутатської групи "Харків - вперед!" До складу депутатської групи увійшли депутати з БЮТ Олександр Заболотний, Віктор Ларченко, Володимир Наконечний, Олександр Пилипенко та Олена Стронова. Керівником групи обрано         В. Наконечного.

Напередодні першого туру президентських виборів (17 січня 2010 р.) нардеп від БЮТ Олександр Фельдман опублікував статтю-заклик до харків'ян "Харків - вперед!", В якій запропонував укласти договір про підтримку між харківськими виборцями і кандидатом на пост президента України Юлією Тимошенко. За словами                      О. Фельдмана, мета створення договору - озвучування перед основними кандидатами життєво важливих проблем міста і області та перекладів політичної дискусії з площини загальних передвиборчих обіцянок у форму адресних регіональних програм розвитку.