Низка депутатів Верховної Ради готує звернення до Вищої ради юстиції України з пропозицією прийняти подання про зняття з посади судді Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка. Про це 10 червня на своєму персональному сайті заявив екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков. Він підкреслив, що рішення судді С. Лазюка про "арешт на 15 діб двох молодих хлопців, які дозволили собі відкрито і законним способом висловити свої переконання, кричуще, дискредитуюче суд як такий". "Суд виніс рішення без урахування показань свідків захисту, на підставі підставних свідоцтв міліціонерів", - відзначив А. Аваков.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.

9 червня суддею Дзержинського райсуду Харкова Сергієм Лазюком було розглянуто справу Дениса Чернеги та Андрія Яворницького, які були затримані міліцією 28 травня під час протистояння в Лісопарку. Їм було призначено покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту за ст.185 Кодексу про адміністративні правопорушення за "злісну непокору" владі.