9-11 березня проходить тривале побачення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в харківській Качанівській колонії з родичами. Про це повідомила Державна пенітенціарна служба України. З родичами Ю.Тимошенко зустрічається в кімнаті тривалих побачень колонії, де, згідно із заявою пенітенціарної служби, "створені всі необхідні комунально-побутові умови для спільного проживання гостей із засудженим".

Пенітенціарна служба також повідомила, що Ю.Тимошенко "продовжує відмовлятися виконувати режимні вимоги для засуджених Качанівській виправній колонії і носити спецодяг". У письмовій заяві засудженої, яке вона направила керівництву установи, говориться: "Відмовляюся дотримуватися всі режимні вимоги - примусово працювати, тому що у мене є робота - я голова партії "Батьківщина".

Як наголошується на сайті "Батьківщини" з посиланням на прес-реліз клініки "Шаріте", вранці 7 березня в Києві відбулася зустріч лікарів медичного центру "Шаріте - університетська медицина Берлін" професора Карла Макса Айнхойпля і професора Норберта Хааса, посла Німеччини в Україні Ганса-Юргена Гаймзьота та представника відомства федерального канцлера Німеччини з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою, міністром охорони здоров'я України Раїсою Богатирьовою, заступником міністра закордонних справ Русланом Демченком. В ході засідання В.Пшонка заявив, що в разі потреби медична допомога Ю.Тимошенко може бути надана за межами харківської виправній колонії.

Під час другого засідання професор К.Айнхойпль і професор Н.Хаас передали свій висновок українським лікарям і лікарям загальної міжнародної медичної комісії, а також представникам Міністерства охорони здоров'я та Державної пенітенціарної служби. В результаті обговорення українські та німецькі лікарі прийшли до висновку, що Ю.Тимошенко хвора і потребує термінового лікування. Німецькі медики вказали на те, що необхідне лікування не могло бути проведено у в'язниці відповідно до міжнародних стандартів у зв'язку зі своєю комплексністю, і підтвердили свою готовність і далі супроводжувати процес лікування. З порушених питань було досягнуто угоду про конфіденційність.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Ю. Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. Вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові.