"Наш проект "Майбутній депутат" - відмінна можливість для політиків нової генерації", - заявив під час круглого столу "Політична ситуація в Харківській області", який відбувся на базі Харківської обласної організації партії "УДАР Віталія Кличка", голова облорганізації партії Юрій Литвиненко. Про це повідомив сайт облорганізації партії.

"Ми вважаємо абсолютно неадекватною ту ситуацію, яка склалася у виборчому процесі, коли люди не знають депутатів свого округу, а після виборів - роками їх не бачать. Депутат повинен працювати на своєму окрузі постійно, а на виборах люди повинні виставляти йому оцінку за виконану роботу: впорався - обирають, не впорався - дай шанс іншому. Крім того, виборці повинні мати право відкликати депутата свого округу, якщо він не захищає їх інтереси" - підкреслив Ю.Литвиненко. За його словами, проект "Майбутній депутат" спрямований на принципову зміну існуючої ситуації, а в основі проекту лежить принцип персональної відповідальності перед людьми.

"На відміну від інших політичних сил, партія "УДАР Віталія Кличка" вже зараз, задовго до виборів, дає можливість людям познайомитися з кандидатами у депутати від нашої політичної сили за всіма округами і спільно вирішувати проблеми, що накопичилися", - зазначив Ю.Литвиненко. Він повідомив, що учасником цього проекту може стати будь-яка людина, що має відповідну підготовку і поділяє ідеологію партії "УДАР". "Головним критерієм відбору кандидатів на участь у цьому проекті є професіоналізм, відповідальність і чітке дотримання партійної ідеології", - підкреслив Ю.Литвиненко.

Довідка "SQ". Проект "Майбутній депутат" - ініціатива Харківської облорганізації партії "УДАР Віталія Кличка". Мета проекту полягає в закріпленні за потенційним кандидатом у депутати виборчого округу, на якому той повинен активно працювати. І лише при успішній роботі партія висуває його кандидатом у депутати у даному окрузі.