Рада харківської обласної організації "Всеукраїнського союзу радянських офіцерів" прийняла звернення до президента Білорусі Олександра Лукашенка, президента Польщі Броніслава Комаровського і президенту Росії Дмитру Медведєву. Як повідомив "Комінформ", представники спілки просять трьох президентів "підтримати перед парламентом Євросоюзу та УЄФА вимоги про виключення Львова з переліку міст - учасників Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу.

Причиною цього вони називають те, що місто "буквально напхане символікою нацизму". Автори звернення вважають, що "побачивши меморіальний комплекс Бандері, будуть обурені білоруси, серби, словаки, росіяни і французи". "Союз радянських офіцерів" також попросив керівників трьох країн "висловити свою позицію з порушеного питання президентові України Віктору Януковичу", який "не відгукнувся на жодне звернення".

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та України. В Україні матчі фінального турніру чемпіонату приймуть Донецьк, Київ, Львів і Харків. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Матч-відкриття чемпіонату відбудеться 8 червня 2012 р. у Варшаві, а фінал заплановано на 1 липня 2012 р. у Києві.