"Депутати нехтують інтересами підприємців та інвесторів, затягуючи з впровадженням системи електронної реєстрації підприємств", - заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, коментуючи блокування комітетом Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва урядових законопроектів щодо спрощення системи ведення бізнесу. Про це повідомили "SQ" у прес-службі партії "Сильна Україна", лідером якої він є.

"Ми повинні думати про країну, а не про партійні інтереси. Якщо йдеться про прийняття важливих законопроектів, що спрощують для мільйонів українців умови підприємницької діяльності, треба відкидати політичні амбіції і приймати рішення, які покращують бізнес-середовище в країні, а заразом і інвестиційний клімат ", - підкреслив С. Тігіпко.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що 1 квітня цього року уряд подав на розгляд депутатів законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження системи електронної державної реєстрації суб'єктів господарювання)" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питань, пов'язаних з впровадженням єдиної системи державної реєстрації юридичних осіб) ", що покликані спростити процедури ведення бізнесу та знизити корупцію в цій сфері.

За словами лідера партії "Сильна Україна", незважаючи на важливість і актуальність поданих законопроектів у контексті спрощення умов для ведення підприємницької діяльності та покращення бізнес-клімату в країні, комітет з питань промполітики і підприємництва затягує їхній розгляд. За словами С. Тігіпка, така позиція комітету і, зокрема, його голови Наталії Королевської, є деструктивною.