Народні депутати з фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін, Сергій Власенко та Сергій Пашинський сьогодні, 3 січня, відвідали Качанівську колонію № 54 в Харкові, де знаходиться екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Як повідомив А. Кожем'якін, вони провели зустріч з керівником управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Анатолієм Сліпченко. У ході зустрічі порушувалося питання про безпеку Ю. Тимошенко.

С. Власенко, який є захисником Ю. Тимошенко, зустрівся з Ю. Тимошенко. Як повідомив він журналістам, Ю. Тимошенко знаходиться в камері ще з однією жінкою. За словами захисника, умови утримання - стандартні. Ю. Тимошенко не встає з ліжка, стан її здоров'я не змінився - у неї болить спина. С. Власенко заявив, що всі три доби в камері Ю. Тимошенко горіло світло, здійснювалося цілодобове відеоспостереження, через що вона погано спить. Родичів до неї поки не пускають.

С. Власенко підкреслив, що він вважає переведення Ю. Тимошенко в колонію до Харкова незаконним, оскільки воно ґрунтується на рішенні Шевченківського райсуду Києва, а цей же суд ухвалив, що Ю. Тимошенко повинна залишатися в київському СІЗО. За його словами, захист оскаржить рішення Державної пенітенціарної служби про переведення Ю. Тимошенко до Харкова.
 

Довідка "SQ". Ю. Тимошенко, засуджена Печерським райсудом Києва 11 жовтня 2011 р. до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 р., 30 грудня доставили для відбування покарання в Качанівську жіночу колонію Харкова.