Театралізовану акцію проти скорочення кількості місць у вишах провели 2 листопада молоді активісти ВО "Свобода" біля головного корпусу Харківського національного університету будівництва й архітектури. У ній взяло участь до 10 осіб.

Як повідомив "SQ" прес-секретар Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Удовиченко, 25 жовтня під час зустрічі зі студентами Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про "необхідність скорочення фахівців з так званою вищою освітою, з липовою вищою освітою". "Свобода" трактує цю репліку як намір істотно знизити освітній рівень українців. "Цією заявою М.Азаров підтримав інтереси олігархії, якій дійсно не потрібні українські фахівці з вищою освітою. Її представники зацікавлені перетворити Україну на сировинний придаток Європи, Росії. Кримінально-олігархічним кланам не потрібно авіабудування або космічне машинобудування, тому що це державні галузі, які дають прибуток у досить довгій перспективі. Тому вони будуть знищувати ВНЗ", - заявив І.Удовиченко. За його словами, олігархічні клани зацікавлені завозити мігрантів і влаштовувати їх працювати в ті галузі, які формують з Україною сировинний придаток. "Мігранти обходяться їм набагато дешевше, а щоб забезпечувати роботою молодих українців, потрібно вкладати гроші. Вони в це гроші вкладати не хочуть", - зазначив І.Удовиченко.

За сюжетом театралізованої акції М.Азаров спілкується з українськими студентами - майбутнім нобелівським лауреатом і академіком НАН України - і каже, що їм зовсім не потрібно навчатися. Натомість він пропонує альтернативу - алкоголь і наркотики. Поки молодь деградує, з'являються іноземці, яких М.Азаров влаштовує на роботу.

"Такими веселими театралізованими акціями ми доносимо студентам справжню сутність того, що відбувається зараз у владі і їх стосується, - зазначив І.Удовиченко. - Наша мета - привернути увагу, щоб студенти більше цікавилися політикою, останніми подіями. Ця коротка цитата М.Азарова - те, що впливає на їхню майбутню долю. На жаль, багато з них цього зараз не розуміє".