Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок сьогодні, 2 лютого, відвідав Кегичівський район Харківської області. Під час зустрічей з мешканцями районних сіл О.Тягнибок представив кандидата в депутати Харківської облради в мажоритарному окрузі № 43, голови Харківської облорганізації (ГТ) ВО "Свобода" Ігора Швайку. Зокрема, лідер партії відвідав села Вовківка, Мажарка, Андріївка, Червоне і селище Чапаєве. Про це повідомили "SQ" у прес-службі ХОО ВО "Свобода".

О.Тягнибок зазначив, що в округ, за яким балотується І.Швайка, входить не весь Кегичівський район. Проте якщо лідер харківської "Свободи" стане депутатом облради, він "не буде обходити своєю увагою іншу" половину "Кегичівського району та область взагалі". "Робота з виборцем, який проголосував за депутата, - святий обов'язок останнього. Звичайно, депутат Швайка не вирішить усіх проблем району. Ми не обіцяємо своїм виборцям рай на Землі "вже сьогодні"... Люди звикли до того, що майбутній депутат обіцяє золоті гори, а на наступний за виборами день зникає з округу назавжди або до наступних виборів. Перед Ігорем Швайкою стоїть важке завдання зламати цей стереотип, але я впевнений, що він це зробить!" - заявив О.Тягнибок.

Довідка "SQ". Харківська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала трьох кандидатів в депутати Харківської облради на проміжних виборах у мажоритарному окрузі № 43 у Кегичівському районі: це голова правління ВАТ "Насіннєве" Олександр Колос (Партія регіонів), фермер з Кегичівки Василь Чернецький (позапартійний, висунутий партією "Народна довіра") та І.Швайка.

Проміжні вибори до Харківської облради в Кегичівському районі проводяться у зв'язку із загибеллю в автокатастрофі депутата облради, голови Кегичівської райдержадміністрації Жанни Чинкової. Відбудуться вибори 6 лютого.