Керівництво ВО "Батьківщина" як і раніше розраховує на участь голови Харківської облорганізації партії Арсена Авакова у парламентських виборах. Про це 1 лютого під час візиту до Харкова заявив керівник фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді, народний депутат Андрій Кожем'якін.

"Я вважаю, що Арсен Аваков буде народним депутатом усупереч спробам сьогоднішньої влади зробити так, щоб він не з'явився в наших списках", - підкреслив А.Кожем 'якін.

Відповідаючи на питання "SQ" про можливе призначення іншого голови Харківської облорганізації партії, А.Кожем 'якін заявив: "У нас таке питання не розглядається, не розглядалося і не розглядатиметься".

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А.Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Олексієнком.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років).

31 січня А.Аваков був оголошений у міжнародний розшук.