У Харківській області 47-річний генеральний директор підприємства дав дозвіл на виробництво продукції на устаткуванні, митне оформлення якого не було завершене. Як повідомили "SQ" у прес-службі митниці, 28 жовтня митники склали стосовно директора протокол про порушення митних правил.

Раніше один із митних брокерів подав до митниці на оформлення вантаж - обладнання для обробки та переробки молока і технологічну лінію для виробництва молочних йогуртів у розібраному стані. Згодом, 28 вересня 2010 р., фірма звернулася до митниці з проханням видати цей товар зі складу для проведення сертифікаційних робіт з органами Держстандарту.

У вересні 2011 р. митниця отримала листа від Служби безпеки України, в якому говорилося, що на цьому обладнанні, оформлення якого ще не завершене, почалося виготовлення сиркових десертів. Митники встановили, що з 20 квітня до 11 жовтня 2011 р. підприємство виготовило майже 28 тис. кг десертів. Як з'ясувалося, декларант повідомив керівника підприємства, що митне оформлення обладнання ще не завершене. Однак директор особисто розпорядився провести тестування цього обладнання і почати виробництво продукції.

Обладнання вилучене і передане на склад митниці.