Співробітники СБУ 25 червня затримали в Харкові колишнього міліціонера, підозрюваного у збуті опіуму і макової соломки у великих розмірах. За інформацією "SQ", затриманий - майор міліції Євген Бурлаков, який у різний час працював в кримінальній міліції у справах дітей та у відділі з боротьби з нелегальним обігом наркотиків. Останнім місцем його роботи було управління МВС на Південній залізниці.

Як повідомили "SQ" в управлінні СБУ Харківської області, колишній міліціонер був затриманий при передачі наркотиків іншій особі. Під час затримання у наркоторговця був вилучений концентрат макової соломки. Цього ж дня в Харкові було затримано ще п'ять харків'ян, які входили до складу злочинної групи, під час обшуку яких була вилучена партія макової соломки.

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за ознаками ч.1 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Всі учасники злочинної групи перебувають в ізоляторі тимчасового утримання Головного управління МВС України в Харківській області. Чи пов'язані вони з діяльністю затриманих минулої осені міліціонерів-наркоторговців - поки невідомо.