До чергової частини Великобагачанського райвідділу міліції Полтавської області надійшло повідомлення про зникнення 12-річної мешканки Харкова, учениці 6 класу. Під час перебування у своєї бабусі в сел. Велика Багачка, 24 січня (близько 9.00) вона пішла з дому в невідомому напрямку. Повідомлення надійшло від чергового Головного управління МВС у Харківській області.

Як повідомив сайт МВС України, міліціонери встановили, що 23 січня близько 20.00 дівчинка посварилася з батьками і поїхала до бабусі рейсовим автобусом Харків - Миргород. На наступний день внучка дізналася від бабусі, що та збирається відправити її назад до батьків. Тоді дівчинка, під приводом, що їй потрібно вийти до туалету, залишила будинок і пішла в невідомому напрямку. При собі вона мала мобільний телефон, однак на дзвінки родичів не відповідала.

Після проведених оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили місце знаходження неповнолітньої. Дівчинка перебувала у с. Суржки Великобагачанського району у своєї 13-річної подруги, учениці 8-го класу. Міліціонерам дівчинка пояснила свій вчинок тим, їй що не хотілося повертатися в Харків, там їй "нудно і ніде проводити вільний час". У бабусі їй сподобалася гарна місцевість, а також високі снігові гірки для катання на санках.