На границе с Россией задержали контрабандистов с крупной партией валютыСлужба безпеки України спільно із співробітниками Управління ФСБ Росії по Бєлгородській області затримала міжнародне злочинне угруповання, що тривалий час займалося контрабандою великих партій валюти. Про це 28 квітня повідомив "SQ" начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській обл. Владислав Абдула.

За його словами, 26 квітня співробітники СБУ затримали на кордоні з Російською Федерацією трьох активних членів угруповання - 45-річного громадянина Росії та двох громадян України (одному 54 роки, другому 29 років). В автомобілі "Toyota" вони намагалися поза митним контролем вивезти з України до Росії велику партію валюти. При проведенні поглибленого огляду автомобіля співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону та працівниками митниці вилучили близько 3 млн. російських рублів, більше 260 тис.дол. і більше 34 тис. євро. Валюта була захована в конструктивних нішах автомобіля і за обшивкою дверей.

Як зазначили в СБУ, члени злочинного угруповання підтримували тісні контакти з правоохоронними органами України та Росії. Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області стосовно затриманих громадян порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України (контрабанда).

На границе с Россией задержали контрабандистов с крупной партией валюты На границе с Россией задержали контрабандистов с крупной партией валюты
На границе с Россией задержали контрабандистов с крупной партией валюты