В останні кілька діб в Харкові і області почастішали випадки доставки в лікарні громадян з отруєнням алкоголем, обмороженнями і травмами. Як повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області, в міліції пов'язують такі випадки з похолоданням і спробами громадян, зокрема, осіб без певного місця проживання, зігріватися за допомогою алкоголю.

Зокрема, 24 січня бригадою швидкої допомоги від будинку на вул. Радянської с. Малинівка в приймальне відділення Чугуївської ЦРЛ в стані алкогольного сп'яніння з загальним переохолодженням організму і обмороженням верхніх кінцівок був доставлений чоловік, віком приблизно 45 років, який цього ж дня помер. Особистість померлого встановлюється.

26 січня в 13.40 у відділення реанімації Ковшаровской міської лікарні № 2 з обмороженням 4-го ступеня, гангреною обох ступнів ніг, у важкому несвідомому стані був госпіталізований 45-річний чоловік без певного місця проживання. Встановлюються родичі загиблого.

У той же день з території 3-го мікрорайону Краснограда в хірургічне відділення Красноградської ЦРЛ в стані алкогольного сп'яніння із загальним переохолодженням, відмороження нижніх кінцівок, у важкому несвідомому стані був доставлений невідомий чоловік віком близько 37-40 років.

Також почастішали випадки отруєння сурогатним алкоголем. Зокрема, 24 січня о 14.10 до чергової частини Ізюмського МВ 53-річний житель Ізюма повідомив про те, що близько 12 дня в його будинку раптово померла 62-річна пенсіонерка, яка знаходилася у нього в гостях. Слідчо-оперативна група райвідділу, яка прибула на місце події, з'ясувала, що господар разом з гостею вживали спиртні напої, після чого жінка померла. Ознак насильницької смерті міліція не виявила.

У цей же день о 21-45 бригадою швидкої медичної допомоги з дому у відділення токсикології 2-ї лікарні у стані важкого алкогольного сп'яніння доставлена ​​42-річна жінка. До місця події виїжджала слідчо-оперативна група Липецького відділення міліції. Обставини отруєння з'ясовуються.

25 січня в 20.00 бригадою швидкої медичної допомоги від кафе "Троянда", розташованого на вул. Сумській, у відділення реанімації Обласної дитячої клінічної лікарні в неконтактному стані доставлена ​​16-річна дівчина. Інші дані і батьків встановлюють співробітники Дзержинського райвідділу міліції.

26 січня в 07.30 з дому у Балаклійському ЦРЛ з діагнозом отруєння сурогатами алкоголю в несвідомому стані була доставлена ​​44-річна місцева мешканка. Обставини отруєння з'ясовують працівники міліції Балаклійського РВ.

Як повідомляють правоохоронці, у зв'язку з холодами в районах Харкова встановили пункти обігріву - намети з теплогенераторами, де можна зігрітися та випити гарячого чаю. У подібні пункти можуть звертатися всі без винятку громадяни, що потребують допомоги в морозні дні.

Довідка "SQ". У Харкові пункти обігріву встановлена ​​за адресами: пр. Перемоги, 77-а (Дзержинський р-н); вул.Фрунзе, 12 (Київський); пер.Решетняковскій, 3 (Комінтернівський) Котлова, 34-а (Ленінський) вул . Блюхера, 23-г (Московський) ул.Власенко, 14 (Жовтневий) вул. 12 Квітня, 8-10 (Орджонікідзевський) бульвар Б. Хмельницького, 10-а (Фрунзенський) вул.Б.Хмельницького, 13 (Червонозаводський).