50-річний харків'янин потрапив до лікарні з діагнозом "алкогольне отруєння" після вживання горілки "Пшенична". Як повідомили "SQ" в Управлінні податкової міліції (УПМ) ДПА у Харківській області, харків'янин купив пляшку горілки в одному з торговельних павільйонів сел. Пісочин Харківської області. Вміст пляшки відправили на дослідження, за результатами якого було встановлено, що в напої була завищена концентрація альдегідів та сивушних масел. Це і могло викликати отруєння організму. За даним фактом було порушено кримінальну справу згідно ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу Україні.

У рамках кримінальної справи співробітники УПМ ДПА в Харківській області спільно зі слідчими Харківського райвідділу міліції провели обшук торговельного павільйону, де продавалася фальсифікована горілка, що належала мешканцю Дергачівського району Харківської області.

Крім того, співробітники податкової міліції провели обшук у будинку і магазині 46-річного підприємця. В результаті 11 тис. 243 пляшки різної ємності на загальну суму 380 тис. грн. та тютюнові вироби на суму 96 тис.грн. були вилучені та передані в Харківський районний відділ ГУМВС України в Харківській області для проведення дослідження вилученої продукції та приєднання до матеріалів кримінальної справи як речові докази.

Довідка "SQ". Частина 3 ст.204 КК - незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а також незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків; карається позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.