В Харькове выявлена организованная преступная группа. За день проведено 20 обысков, задержано 8 человекПрацівники внутрішньої безпеки МВС України виявили в Харкові організоване злочинне угруповання, до складу якого входили колишні співробітники податкової служби, МВС та інших правоохоронних органів. Про це повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області. Вчора, 22 червня, близько 15.00 біля магазину "Норма" по пр.Леніна бу затриманий чоловік, який у своєму автомобілі "Toyota-Camry" передав 400 тис.грн. та бухгалтерські документи п'яти підприємств іншому чоловікові, згодом теж затриманому.

У зв'язку із затриманням зазначених осіб одночасно почалося проведення обшуків у різних місцях міста працівниками Департаменту внутрішньої безпеки МВС України та відділу внутрішньої безпеки в Харківській області Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України. Всього в офісах приватних фірм, приміщеннях та автотранспорті було проведено більше 20 обшуків. У результаті було вилучено близько 1 млн. 600 тис.грн., велика кількість бухгалтерської документації, печаток фіктивних підприємств Харкова і Києва, факсиміле підписів їх керівників та незаповнені бланки вищезазначених фірм з підписами керівників. Окрім того, під час обшуків було вилучено велику кількість комп'ютерних системних блоків, ноутбуків, носіїв інформації, мобільних телефонів і sim-карток.

Вісім осіб, що проходять у цій справі, затримані і поміщені до слідчого ізолятору. Також накладені арешти на банківські рахунки приватних фірм.