Групу шахраїв, які обманювали підприємців, затримали в Одесі. Злочинну групу очолював 40-річний харків'янин. Про це 22 червня повідомив сайт Головного управління МВС України в Одеській області.

До відділення міліції звернувся приватний підприємець із заявою про зникнення його майна - вантажівки з товаром. Матеріальний збиток, нанесений потерпілому, склав 2 млн. 471 тис.грн. Як повідомив потерпілий, він близько тижня не отримував ніяких відомостей від найнятого їм водія, який повинен був доставити товар у пункт призначення 1 червня але до місця так і не прибув.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції на ринку "7-й км" затримали групу осіб за підозрою у скоєнні ними шахрайських дій відносно підприємця. До складу організованої злочинної групи входили три особи: двоє чоловіків і жінка. Очолював її харків'янин, який  два роки тому вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку. Його співучасник, киянин, виконував роль водія, жінка - домовлялася із замовниками про перевезення вантажів. За словами затриманих, схема їх дій була наступна: харків'янин зателефонував до диспетчерської служби Одеси і запропонував свої послуги з перевезення вантажів, на що отримав задовільну відповідь і чекав дзвінка. Вантажний автомобіль злочинці придбали заздалегідь для реалізації своїх планів, але спочатку вирішили викликати довіру замовників. Перше і друге замовлення з перевезення вантажу шахраї виконали в строк. Отримавши зі складу третє замовлення (нижня білизна, яке необхідно було доставити до Луганська), вони викрали товар і заховали його на деякий час з метою подальшої реалізації.

Відносно затриманих осіб порушено кримінальну справу за ознаками частини 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Ведеться слідство.