Кримінальну справу порушено стосовно 32-річного киянина за махінації з акціями харківського науково-дослідного інституту (НДІ). Про це 22 червня повідомили "SQ" в Управлінні податкової міліції ДПА в Харківській області (справу порушено за матеріалами, зібраними податковою міліцією області).

Як повідомили податківці, було встановлено, що киянин уклав підроблені договори на купівлю - продаж акцій НДІ з фізичними особами, які насправді не були причетні до укладення цих договорів. Надалі акції вартістю 20 млн.грн. були продані через торговців цінними паперами підприємству, акціонером якого був підозрюваний. Після цього грошові кошти були незаконно привласнені зловмисниками. Гроші були отримані в результаті незаконних операцій з цінними паперами і введені в легальний оборот підприємства.

За інформацією податкової міліції, співробітники управління розслідують справу, зокрема, визначають майно підприємства, за рахунок реалізації якого можливо погашення та відшкодування завданих державі збитків.

Довідка "SQ". Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) прибутків, отриманих злочинним шляхом).