В Харькове застрелен мужчина, который с саблей ворвался в областную телерадиокомпаниюСпівробітники міліції застрелили зловмисника, який у ніч на 21 січня намагався проникнути до приміщення Харківської державної обласної телерадіокомпанії (ТРК). Про це повідомила "SQ" начальник прес-служби Департаменту державної служби охорони (ДСО) при МВС України Світлана Павловська. За її словами, о 1.30 до приміщення ТРК, розбивши скляні двері, увірвався невідомий. Працівник служби безпеки не дав йому проникнути далі і натиснув "тривожну кнопку". Наряд державної служби охорони прибув на місце за три хвилини.

Як повідомила Павловська, побачивши міліціонерів, зловмисник через розбите ним скло вискочив назовні і спробував ударити міліціонерів і співробітника охорони саморобною гострою шаблею. Чоловік не реагував на попередження, його не зупинив і застосований сльозогінний газ. Коли стало ясно, що дії невідомого загрожують життю правоохоронців та випадкових перехожих, правоохоронці зробили попередження, а потім застосували табельну вогнепальну зброю і застрелили його.

"Озброєний зловмисник був небезпечний як для працівників міліції, співробітників ТРК, так і для інших людей у ​​випадку, якщо б йому вдалося втекти", - заявила Павловська.

Вона також зазначила, що, як стало відомо, чоловік - 1986 року народження. За той час, поки йшла сутичка з невідомим, дізнатися мотиви його нападу не вдалося. Зараз цим займається слідство.

Як повідомили "SQ" на ТРК, компанія працює у звичайному режимі.