Харківські правоохоронці виявили організовану злочинну групу, до якої входили четверо харків'ян, у тому числі співробітник міліції, які здійснювали крадіжки зі складських приміщень, баз, гаражів, офісів у Харкові. Як повідомили "SQ" в прес-службі УБОЗ Головного управління МВС України в Харківській області, організував групу неодноразово засуджений мешканецьХаркова.

Учасники розробили план скоєння злочинів із розподілом ролей. Співробітник міліції, використовуючи досвід працівника правоохоронних органів, надавав учасникам групи консультації з конспірації та іншу необхідну інформацію. Після цього організатор шукав об'єкти скоєння злочинів. Надалі учасники злочинної групи відстежували графік роботи установ, наявність охорони, сигналізації, вивчали прилеглу територію, шляхи відходу, місцевість, а також маршрут пересування нарядів міліції з метою безперешкодного проникнення в приміщення, у яких у разі небезпеки можна сховатися.

Зазвичай учасники угруповання прибували до об'єктів вчинення злочину вночі на автомобілі, проникали в приміщення і викрадали гроші і товари. Викрадені речі перевозилися на заздалегідь орендовану квартиру. У момент крадіжки співробітник міліції знаходився в автомобілі і спостерігав за навколишнім оточенням. У разі появи небажаних свідків або працівників міліції він негайно по мобільному зв'язку повідомляв іншим учасникам угруповання про небезпеку, а також, використовуючи оперативний досвід, відстежував особу, яка перебувала поблизу місця скоєння злочину.

Викрадені речі злочинці реалізовували на ринках Харкова або через своїх знайомих. Загалом вони здійснили шість злочинів. Збиток від злочинної діяльності склав 350 тис.грн. За місцем проживання учасників угрупування і в зйомній квартирі були вилучені речові докази, пістолет-револьвер для стрільби гумовими кулями і частина викрадених речей.

31 травня прокурор затвердив обвинувальний висновок, і кримінальну справу відносно організованої злочинної групи направлено на розгляд у Фрунзенський районний суд Харкова. Четыре харьковчанина, в том числе сотрудник милиции, грабили офисы и склады