Двадцять сім громадян України, евакуйованих з круїзного лайнера "Costa Concordia", після прибуття до аеропорту "Бориспіль" (Київ) були відправлені до Києва, Львова, Одеси, Сімферополя та Харкова. Про це "SQ" повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

У "Борисполі" українців зустріли представники МЗС. В Італії консули видали українцям посвідчення особи на повернення в Україну, оскільки у них не було документів. Ще кілька людей повернуться в Україну в найближчі дні. Троє українців вирішили залишитися в Італії.

Довідка "SQ". 14 січня круїзний лайнер "Costa Concordia", на борту якого знаходилося більше 4,2 тисяч осіб, зазнав аварії біля берегів італійської області Тоскана. Судно, за словами капітана, натрапило на рифи, яких не було в навігаційній карті. У результаті аварії 5 людей загинули, понад 67 постраждали, доля понад 10 пасажирів невідома.

15 січня стало відомо, що з круїзного лайнера було евакуйовано 35 українців, 27 з яких у той же день прибули до міжнародного аеропорту "Бориспіль".